Eerste actie Malawigroep 2019 succesvol

Karlien LodewijknieuwsPlaats een reactie

Afgelopen zondagavond 30 september aten bijna 200 gasten in Open Haven aan de langste eettafel van Zeewolde. Deze actie was een initiatief van de Malawigroep 2019 om geld in te zamelen voor de diaconale jongerenreis volgend jaar zomer. Aan alle gasten was een bijdrage van € 10,- gevraagd om plaats te kunnen nemen aan de tafel en zo een steentje bij te dragen. Ook waren er donaties binnengekomen, waardoor een aantal mensen met een minimuminkomen kon aanschuiven. Het werd een gezellige maaltijd!

Diner met een Afrikaans tintje
De avond begon met een welkom door gastheren Sam en Ruben gevolgd door een gebed door Jan Klop. Daarna  kregen de aanwezigen drie gangen voorgeschoteld. Soep vooraf, een stamppotbuffet en pannenkoeken (in de kleuren van de Malawiaanse vlag) met ijs toe. Er draaide Afrikaanse muziek en Open Haven was aangekleed met allerlei Afrikaanse voorwerpen. Zo kreeg de avond een écht Afrikaans tintje. Al het eten was voorbereid en klaargemaakt door de jongeren zelf.

Sponsoren
Een speciaal dank aan DEEN Supermarkt Zeewolde voor het sponsoren van de rookworst, aan Gebo Gelato voor het sponsoren van het ijs, aan De Beleving voor het sponsoren van de aardappels en groenten en aan TopMaaltijden voor de chafing dishes en toebehoren.

Foto Lokale Omroep Zeewolde: een gedeelte van de groep tijdens de actie 

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.