Blog: dingen loslaten in het leven, voelt dat als een rouwproces?

Elizabeth Witteveenblog, Elizabeth Witteveen, nieuws3 Reacties

In het afgelopen jaar is mijn gezondheid erg hard achteruit gegaan en heb ik dingen moeten loslaten. Toen we in februari een prachtige reis naar Finland hebben gemaakt en het noorderlicht gezien hebben wist ik van binnen dit wordt mijn laatste grote reis. Ik voelde dat het niet goed zat en met de diagnose ALS in mijn rugzak was het helemaal helder.

Maar wat was het een prachtig natuurverschijnsel van God het noorderlicht. Met tranen in mijn ogen stonden we het te aanschouwen. Het besef komt steeds meer dichterbij dat ik niet oud ga worden en dat ik geen moeder ga worden en dat doet ongelooflijk veel pijn.

Elke dag is een verrassing hoe ga ik me voelen en of ik iets moet inleveren. Aangepast bestek, traplift en elektrische rolstoel en longen die niet meer goed zijn en steeds meer medicijnen zijn dit jaar een feit. Hoe moeilijk het ook is, het voelt als een rouwproces afscheid nemen, relativeren en weer doorgaan met wat je nog wel kan want daar geniet des te meer van, van de kleine dingen. Gelukkig hebben we ons geloof in God en krijgen we daar een hoop kracht en steun van ook familie, vrienden en kerkgemeenschap.

Elke keer als we weer keer naar de kerk kunnen ben ik aan het genieten omdat het voelt als thuiskomen. Ik ben heel trots op hoe Jan Peter ermee omgaat en dat we samen blijven genieten van kleine dingen zoals samen koffie drinken of genieten van ons nichtje en neefje, want kinderen zijn puur en eerlijk.

Een dierbaar iemand schreef op een kaart dat God me bijstaat en op tijd zijn engelen stuurt om me op te halen daar kreeg ik kippenvel van en ik leg mijn leven in Zijn handen.

Geniet van elk moment ook al zijn het kleine dingen.

Deel dit bericht:

3 reacties op “Blog: dingen loslaten in het leven, voelt dat als een rouwproces?”

 1. Lieve heldin,
  Je bent een echt voorbeeld voor velen! Zo moedig als je bent schrijf je ons ook nog eens je prachtige woorden. En ik ben het met je eens dat het een rouwproces is. Durf aub ook nog te vragen. Wat dan ook!
  Lief dapper mens, veel kracht maar ook veel grappen en grollen toegewenst. Want dat kan jij met JP als geen ander!

 2. Lieve schat. Ik kan me voorstellen dat het iedere dag weer spannend is hoe je ‘s morgens wordt.
  Geniet van alle kleine dingen die je nog kunt

  Groetjes
  Renate Pries

 3. Ik heb groot respect voor hoe je met alles omgaat. Ik hoop dat jullie nog veel mogen genieten met elkaar. Liefs, Petra Luijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.