Blog: ‘Hoe is het eigenlijk in de kast?’

Karlien Lodewijkblog, Karlien Lodewijk, nieuws2 Reacties

Donderdag 11 oktober was het nationale Coming Out Day. 

Lief mens,

Hoe is het eigenlijk in de kast? Is het er fijn en veilig, maar misschien wel een beetje eenzaam? Is het een servieskast? Waar je eens lekker met borden en kopjes kan gooien als je boos of gefrustreerd bent? Of een kledingkast, waar je je kan verkleden en doen of je iemand anders bent? Of zo’n rommelkast, waar chaos heerst en niks op zijn plek ligt? Of een boekenkast, waar je je kan terugtrekken om alles te lezen over de kast en zijn omgeving. Het kan ook de speelgoedkast zijn, waar je nog even kind kan zijn, toen alles nog niet zo ingewikkeld is.

Gaat de deur wel eens op een kier? En kom je er dan uit? Even maar, voorzichtig. Of blijf je erin, veilig en opgeborgen. Of komt er wel eens iemand op bezoek in jouw kast? Iemand die in een andere kast zit, maar even gezelschap zoekt, misschien.

Kasten zijn om spullen op te ruimen, in huizen en schuren. Kasten zijn handig en noodzakelijk om enigszins geordend te kunnen leven. Maar in kasten horen geen mensen te zitten. Althans niet langer dan de duur van een goed potje verstoppertje. Een kast is voor dingen, willoze dingen, die er naar believe in en uit worden gehaald.

Lief mens, ‘die kast’ (of je er nu in of uit bent) is een rare uitdrukking en jij hoort er zeker niet in. En het is ook gek dat je eruit zou moeten komen. Want je bent wie je bent en je mag zijn wie je wil zijn. Je mag houden van wie jij houdt. Weet dat jij als mens geliefd bent, door God en door vele mensen om jou heen.

En ja, je zult buiten de kast misschien mensen tegenkomen, die je pijn doen met hun woorden of fysiek geweld. Laten we die dan lekker in een kast stoppen. Het liefst een donkere, die op slot kan.

 

Deel dit bericht:

2 reacties op “Blog: ‘Hoe is het eigenlijk in de kast?’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.