Films die ertoe doen

Vorming en ToerustingactiviteitenPlaats een reactie

Wie een avondje wil film kijken naar een film die je raakt, kan je op een aantal vrijdagavonden terecht in Enter, met vooraf een kopje koffie of thee en achteraf een drankje en hapje, waarbij we nog even kunnen napraten, voor wie dat wil.  De zaal is open om 19.45 u. Al vier seizoenen bleek dit een succes en werd er om een vervolg gevraagd. Dat is weer gelukt, met weer nieuwe boeiende films. Elke filmavond staat op zichzelf, dus je kunt kiezen welke films je wilt zien.

Plaats: Enter
Vrijdagavond 19.45 – 23.00 uur
Data in 2018: 5 oktober, 9 november,14 december
Data in 2019: 18 januari, 15 februari, 15 maart en 12 april
Begeleiding:  Gert en Ineke Vrieling, Harry en Willy Jaspers Focks
Tel. 0365225655, mail: ineke.vrieling@gmail.com

PROGRAMMA

5 oktober: The Hours
Clarissa Vaughan is een welgestelde en succesvolle boekredacteur. Laura Brown is gelukkig getrouwd. Virginia Woolf is een gewaardeerd auteur. Drie totaal verschillende vrouwen. Op het eerste gezicht succesvol en gelukkig. Met elkaar verbonden door de pijn en tegenslag waar ze mee te maken hebben. Stuk voor stuk moeten ze een dramatische beslissing nemen.

9 november: The Man Who Knew Infinity
Het waargebeurde verhaal van S. Ramanujan, een ongeschoold en autodidactisch natuurtalent in de wiskunde, die abrupt uit de sloppenwijken van India gehaald wordt naar de universiteit van Cambridge. Het is in de Eerste Wereldoorlog en zijn komst naar Cambridge is een doorn in het oog van zowel zijn medestudenten als van de behoudende professoren. Zijn mentor, professor Hardy beschermt hem en weet zijn talent te ontwikkelen en wereldkundig te maken.

14 december: As It Is In Heaven
Dirigent Daniel Daréus toert om de wereld met zijn wereldberoemde muziekstukken. Hij staat dag na dag op het podium, tot hij een hartaanval krijgt en op doktersadvies het rustig aan moet doen. Hij keert terug naar zijn geboortedorp met een andere naam omniet herkend te worden. In die tijd van bezinning moet hij onder ogen zien dat zijn carrière slechts een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren. En dat terwijl hij juist weer woont tussen dezelfde mensen als toen…

18 januari: Silence
Het is de zeventiende eeuw. De zoektocht van twee jonge priesters naar hun vermiste mentor brengt hen naar het mysterieuze en exotische Japan, een plek waar hun geloof en alleen al hun aanwezigheid ten strengste verboden zijn. De aangrijpende, soms zenuwslopende (spirituele) reis die ze maken blijkt een ware beproeving voor hun uithoudingsvermogen én overtuigingen.

15 februari: Manchester By The Sea
Lee Chandler krijgt, nadat zijn oudere broer Joe plotseling komt te overlijden, de voogdij over zijn zijn neef. Lee keert met tegenzin terug naar zijn geboortegrond en de gemeenschap waar hij is opgegroeid, Manchester-by-the-Sea. Hier wordt Lee geconfronteerd met zijn verleden waardoor hij gescheiden is van Randi.

15 maart: The Dressmaker
Na jarenlang bij exclusieve modehuizen in Parijs te hebben gewerkt, keert de getalenteerde Tilly Dunnage terug naar haar geboortedorp op het Australische platteland om zich met haar excentrieke en dementerende moeder te verzoenen. Gewapend met haar naaimachine en feilloze gevoel voor haute couture transformeert en bevrijdt ze de vrouwen van het dorp. Maar als ze verliefd wordt op de goudeerlijke Teddy, leidt dit haar tot een destructieve daad…

12 april: Lion
Lion vertelt het waargebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley, die als 5-jarig jongetje per ongeluk terecht komt op een trein die hem duizenden kilometers door India voert naar Calcutta, ver weg van zijn thuis en familie, zonder te weten waar hij vandaan komt.
Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden….

 

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.