Gebedskamer: “Wees blij in de hoop, geduldig in verdrukking, volhardend in het gebed!” (Romeinen 12:12)

Wilma BeijderwellennieuwsPlaats een reactie

Een plek waar we samen komen om onze gemeente op te dragen en te zegenen. Waar we samen bidden voor onze zieken, en mensen in nood. Maar ook voor de wereld daarbuiten. Dankzegging is ook een logische kern. Verbindend in de Geest. Veilig en vertrouwd. Eén van de belangrijke fundamenten van een gemeente.

Waarom schrijf ik dit u? Omdat we bidders nodig hebben. Vandaar hier mijn overdenking, en mocht het je aanspreken neem dan gerust contact met me op.

Het is Jezus zelf die aan het gezamenlijke bidden een geweldige belofte verbindt: “Als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren. Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben Ik in hun midden.”(Matteüs 18: 19-20)

Wat kan het gezamenlijk gebed toevoegen aan het persoonlijk gebed in de binnenkamer? Denk eens aan een kabel die uit verschillende losse draden bestaat. Afzonderlijk hebben die draden niet zoveel kracht, maar wanneer je ze samenvlecht kan zo’n kabel heel sterk worden. Zo gaat het ook met het samen bidden. Andermans gebed kan jou stimuleren. Het brengt je op gedachten voor een eigen gebed. Je vult elkaar aan. Het samen bidden kan zo worden tot een symfonie voor God. En samen sta je sterker. We maken samen werk van het gebed. We voelen ons van God afhankelijk.

Wanneer je consequent bidt, bevestig je het bestaan van God in je leven. Je bouwt een geloofsovertuiging op, terwijl je Gods hand in Zijn machtige werk voor jou en je omgeving aan het werk ziet, gewoon omdat je erom gevraagd hebt. “bidden, zoeken en kloppen” daar blijf je mee bezig, daar zit volharding in en doelgerichtheid. Zo mag het met ons bidden ook zijn! Gericht op Gods genade en op de zorg aan de naaste. Handelingen 12: Juist daar waar we tegen onze eigen grenzen aanlopen, ontdekken we de kracht van het gebed. Je bidt heel anders als je de situatie zelf niet meer in de hand hebt, dan wanneer je denkt dat je er zelf ook nog wel iets aan kunt doen. Dat geldt ook voor de gemeente van Christus. Een hartstochtelijk biddende gemeente ervaart de kracht van het gebed. Dus waarom zouden we er niet actief aan deelnemen? Denk er eens over na hoeveel het waard is om liever waakzaam te zijn bij alle kleinigheden, en toe te geven dat we daar alle hulp van God bij nodig hebben. Als navolgers van Jezus. Hij gunt ons als gemeente ook de overwinning, en geloofsbelevenissen  middenin het alledaagse.                       

Bidden is aanbidden, wordt wel eens gezegd. Al ons bidden moet zeker in aanbidding eindigen. “U komt de lof toe!” Want uiteindelijk gaat het in de wereld toch niet om ons, dat denken we wel, maar het gaat om Hem. Hij wil ons er wel bij hebben, en daar zeggen we “Amen” op. Dit “Amen” drukt heel ons vertrouwen in God uit. Hij is in ons midden.

Gebed :

Here, help ons want noch wij noch onze gemeente is (nog) volmaakt. Soms zien we het helemaal niet meer zitten. Geef ons als gemeente van Christus groei in geloof, liefde en kennis. En in gevoeligheid, zodat we kunnen onderscheiden waar het op aankomt. We zien uit naar de dag van Christus. Voltooi Uw werk in ons, zodat we zuiver en onberispelijk zullen zijn, vol van de vruchten van de gerechtigheid, door Jezus Christus. Amen.

Gebedskamerpgzeewolde@gmail.com

Wilma Beijderwellen

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.