Gesprekskring met thema: geven en vergeven in een genadeloze cultuur

Karlien LodewijkactiviteitenPlaats een reactie

Plaats: Vuurvlinder 3
Wanneer: 8 januari, 5 februari en 5 maart om 20.00 uur.
Begeleiding: Ria van der Knaap – de Vos
Aanmelden via trefpunt@pgzeewolde.nl

Door te geven en te vergeven komen we als mensen het meest tot ons recht. Hoe kunnen we onszelf motiveren te geven, in een cultuur die steeds minder genade kent? En hoe leren we te vergeven als het zo tegen ons gevoel in lijkt te gaan, of zelfs zinloos lijkt?  Miroslav Volf schreef er een boek over, ‘Onbelast’, en gaat op een persoonlijke en tegelijk bedachtzame manier in op deze vragen – en de vragen die eruit voortvloeien – in het licht van Gods vrijgevigheid en het offer van Christus voor ons.

De schrijver put uit de hedendaagse cultuur en uit een grote verzameling literaire en theologische bronnen om zijn rijke gedachten rond een stevig raamwerk te weven, dat opgebouwd is uit de visie van Paulus op Gods genade en Maarten Luthers interpretatie van die visie. Hij brengt het beste van theologie en spiritualiteit bij elkaar, om ons aan te moedigen de echo van Gods overvloedige geven en vergeven in ons eigen leven te horen.

In de bijeenkomsten willen we met elkaar van gedachten wisselen over de inhoud van dit boek, wat er geschreven is of wat gedeeld wordt door de deelnemers en waar dit alles ons eigen leven raakt.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.