Kerk in Actie 40-dagentijd: Een nieuw begin

Karlien LodewijknieuwsPlaats een reactie

Juist in deze tijd leven we toe naar Pasen, het feest van een nieuw begin. Jezus deelde zijn leven om vrede mogelijk te maken tussen God en ons. Met Pasen vieren we dat wij telkens opnieuw mogen beginnen.

Voor veel mensen is opnieuw beginnen helemaal niet makkelijk. Als je kerk is verwoest door terroristen. Als je jarenlang als kindslaaf hebt moeten werken of wanneer je familie is vermoord door gewelddadige milities. In de 40-dagentijd bieden we als kerken nieuwe hoop en kansen aan deze mensen. Hieronder volgt een kort overzicht van de collectedoelen in de 40- dagentijd

10 maart: Cuba – Kerk zijn in woord en daad Jarenlang leidden Cubaanse kerken onder het communisme een sluimerend bestaan. Het Cubaanse systeem kraakt echter in z’n voegen. De bevolking zoekt naar houvast en zingeving: kerken groeien. Kerk in Actie helpt kerken, predikanten en vrijwilligers in Cuba een nieuw begin te maken.

17 maart: Nederland – Verlaat de gevangenis …. en danVeel gevangenen willen na het uitzitten van hun straf een nieuw leven opbouwen. Op eigen kracht blijkt dit erg moeilijk. Stichting Exodus Nederland en Gevangenenzorg Nederland, partnerorganisaties van Kerk in Actie, bieden hen de kans te werken aan een succesvolle terugkeer in de samenleving.

24 maart: Stop kinderarbeid in IndiaIn het droge landbouwgebied Narsapur kunnen families maar nauwelijks rondkomen. In dit district in de Indiase deelstaat Telangana moeten 12.700 kinderen werken. De Indiase organisatie Sadhana wil Narsapur vrij maken van kinderarbeid en deze achtergestelde kinderen nieuwe kansen bieden door onderwijs.

31 maart Nederland – Pionieren rond zingevingsvragenVerspreid over heel Nederland ontstaan nieuwe vormen van kerkzijn, zoals kliederkerken en pioniersplekken. De initiatiefnemers zoeken actief naar manieren om het Evangelie te delen en aan te sluiten bij zingevingsvragen.

7 april Rwanda – Opvang en scholing van weeskinderenMwana Ukundwa is een organisatie die zich inzet voor de vele weeskinderen in Rwanda. Mwana Ukundwa zoekt opvangfamilies voor deze kinderen, en regelt onderdak en scholing voor kindgezinnen. Rwanda telt bijna 230.000 weeskinderen.

14 april Nederland – Jongeren doorleven het paasverhaalVeel christelijke jongeren hebben het paasverhaal al vaak gehoord. Komt de boodschap van Pasen bij hen nog wel aan? JOP, Jong Protestant, ontwikkelde een verrassend nieuw spel voor kerkelijke jongeren: de PaasChallenge.

21 april Versterk de kerk in PakistanDe partnerorganisatie van Kerk in Actie, het Open Theologisch Seminarie (OTS) wil Pakistaanse christenen met trainingen en opleidingen versterken in hun geloof. In Pakistan zijn christenen een kleine minderheid. Maar de kerk is er en wil aanwezig zijn.

We gaan op weg naar Pasen en laten ons inspireren door het voorbeeld van Jezus en zijn onvoorwaardelijke liefde die hij met iedereen deelde. Laten we samen in actie komen en anderen tot zegen zijn met onze gaven, gebed en tijd.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.