Kerstvieringen 2018

Karlien Lodewijknieuws

Ook dit jaar ben je met Kerst van harte welkom in Open Haven om één of meerdere van onze vieringen bij te wonen. Hieronder vind je een overzicht van alle geplande diensten.

‘Kind op Schoot’ dienst op 24 december om 18.30 uur
Kerst, het feest van het licht, het feest dat we samen met elkaar de geboorte van Here Jezus mogen vieren. We willen de allerkleinsten hierin natuurlijk ook actief bij betrekken. Daarom nodigen we u en u (klein)kinderen uit om vanavond, 24 december om 18.30 uur in de Open Haven samen met ons het kerstverhaal te beleven. Deze traditionele viering is natuurlijk helemaal afgestemd op de kinderen. Hoewel deze viering draait om de kinderen tussen 0 en 6 jaar, is natuurlijk ook de rest van het gezin en de familie van harte welkom. We vinden het fijn om na de dienst, ongeveer om 19.00, samen iets te drinken om elkaar nog even te ontmoeten en na te praten met elkaar.

Kerstavond, op 24 december, 20.00 uur door ds. Lex m.m.v. het combo
Dit wordt weer een echte levendige kerstdienst, met ontmoeting van oude en nieuwe bekenden. Kom met je vrienden en familie na je kerstdiner naar deze dienst en maak je kerstbeleving compleet! Bij binnenkomst merk je het al: er valt iets te vieren vanavond. Er klinkt een geweldige boodschap dat God in jouw leven dichtbij is en dat dat nota bene zichtbaar wordt in een kwetsbaar Kind. Jezus gaat verder dan de boom en het diner. We zingen oude kerstliederen, begeleid door de goede sound van het combo. Maar er klinken ook hippe nieuwe liederen, en een kerstmedley. Afijn…kom maar horen en meezingen. Tot dan!

Kerstnacht, op 24 december, 22.30 uur door ds. Lex m.m.v. de cantorij
Welkom in een warme en stijlvolle kerstavonddienst! Voor u allen, en voor wie deze avond bij u op bezoek is. We zingen vertrouwde kerstliederen die in deze dagen nooit ontbreken. Daarnaast heeft de cantorij weer prachtig repertoire ingestudeerd. De liturgie is schoon vormgegeven, en er klinkt een boodschap van vrede en heil voor alle mensen. Ja, juist in deze wereld, waar het ook duister kan zijn, is Licht doorgebroken. Vol verwondering staan we rond de kribbe van Bethlehem, en zien we in dat Kind hoe God dichtbij is gekomen, en merken we hoe die liefde ons kan raken. Welkom, wie je ook bent!

Eerste Kerstdag, op 25 december: diensten om 9.00 en 11.00 uur door ds. Elsbeth

Het is kerstfeest! Dat vieren we met twee feestelijke diensten voor jong en oud. Eentje om 9.00 uur en eentje om 11.00. In beide diensten is er, naast het orgel, feestelijk koper te horen. Om 9.00 uur speelt Catharina Keekstra trompet, in de dienst van 10.30 is er een koperensemble van maar liefst negen man/vrouw sterk. In de beide diensten staan we stil bij Maria, de moeder van Jezus. Zonder haar bereidheid om de moeder van Jezus te worden kunnen we geen kerstfeest vieren. Een bereidheid die zij uitsprak zonder te kunnen overzien wat God van haar vroeg. Dat is nog eens vertrouwen. In de dienst is er ruimte voor de kinderen met een kerstverhaal voor de allerkleinsten, voor de grotere kinderen is er een speciale gast.

Oudjaarsdag, op 31 december: dienst om 19.30 uur door ds. Elsbeth

Deel dit bericht: