Kerstvieringen 2019

Karlien Lodewijknieuws

Ook dit jaar ben je met Kerst van harte welkom in Open Haven om één of meerdere van onze vieringen bij te wonen. Hieronder vind je een overzicht van alle geplande diensten.

‘Kerst op Schoot’ dienst op 24 december om 18.30 uur
Kerst, het feest van het licht, het feest dat we samen met elkaar de geboorte van Here Jezus mogen vieren. We willen de allerkleinsten hierin natuurlijk ook actief bij betrekken. Daarom nodigen we jou en je (klein)kinderen uit om samen met ons het kerstverhaal te beleven. 

Natuurlijk worden in deze viering de 4 adventskaarsen aangestoken. We zingen bekende kerstliedjes en we vertellen het kerstverhaal met behulp van de kinderen, zodat het een echte interactieve dienst wordt. We nemen de kinderen deze avond graag aan de hand om het kerstverhaal samen te horen en te beleven. Hoewel deze viering draait om de kinderen tussen 0 en 6 jaar, zijn natuurlijk ook ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en ooms en tantes van harte welkom. We vinden het fijn om na de dienst, ongeveer om 19.00, samen iets te drinken om elkaar nog even te ontmoeten, na te praten en kennis met elkaar te maken.

Kerstavond, op 24 december, 20.00 uur door ds. Elsbeth m.m.v. Voice
Tijdens deze eerste dienst op Kerstavond verleent Voice haar muzikale medewerking. We lezen met elkaar het Kerstverhaal uit Lucas 2 en laten de oude, vertrouwde woorden daarvan landen in ons leven van nu. Wat betekent de komst van de vredesvorst voor ons, en voor de wereld waarin we leven? Als we zingen over vrede en licht wat doen we dan? Als de geboorte van Jezus echt in ons hart landt dan heeft dan een uitwerking in ons leven, en in dat van de mensen om ons heen.

Kerstnacht, op 24 december, 22.30 uur door ds. Elsbeth m.m.v. de cantorij
Tijdens deze tweede dienst verleent de Cantorij o.l.v. Inge Joldersma haar muzikale medewerking. Ook nu veel muziek, bekende, en minder bekende kerstliederen, een warm samenzijn met woorden uit de Bijbel die tot ons spreken, ons bemoedigen en ons erop uit sturen, de wereld in.

Eerste Kerstdag, op 25 december: diensten om 9.00 en 11.00 uur door ds. Lex
Elke zondagmorgen staan onze deuren in Open Haven wagenwijd open en vanmorgen mogen we dit nog wel eens extra onderstrepen! Een warm welkom voor u en voor jou, wie je ook bent, hoe je ook leeft. In twee diensten vieren en bezingen we voluit dat het Licht voor de wereld is verschenen. In de eerste dienst speelt Catharina Keekstra op de trompet en Marjan Hartgers op het orgel. In de tweede dienst werkt het koperensemble mee o.l.v. Catharina Keekstra. En ook deze dienst bespeelt Marjan het orgel. Voor de kinderen is er een speciaal project en zij krijgen instrumentjes om samen muziek te maken bij enkele liederen. Uiteraard zingen we veel bekende kerstliederen die in deze tijd nooit mogen ontbreken, maar ook een paar nieuwe. We horen het Kerstevangelie, vertrouwd, maar het verveelt nooit. Zo vieren we het machtige wonder dat God in zijn genade en liefde in deze wereld is gekomen, en ons nooit verlaten zal. De liedkeuze is in beide diensten hetzelfde. De eerste dienst zal ik waarschijnlijk ietsje meer liturgisch accent geven, maar is beslist voor iedereen toegankelijk. De dienst van 11 uur zal nog wat laagdrempeliger zijn. Welkom jij, alleen of met je gezin, met familie of met vrienden. Het wordt vast een mooie Kerstmorgen!  

Samen eten op Tweede Kerstdag
Je bent van harte welkom in Het Kruispunt, (Gedempte Gracht 1) om samen te eten. Je kunt binnenlopen vanaf 16.00 uur voor een hapje en een drankje en de maaltijd begint om 17.00 uur. Aanmelden uiterlijk 18 december 2019. Helpende handen in de vorm van keukenhulp, chauffeurs, sjouwers voor het klaarzetten en voor het opruimen zijn zeer welkom. Of doneren in de vorm van rode wijn, prosecco, bubbelwater, zoutjes/nootjes, afbakstokbroden, kruidenboter en chocolaatjes voor bij de koffie. Financiële donaties zijn welkom op rekening NL93RABO0110567129 van het IDPZ te Zeewolde ovv. Kerstmaaltijd 2019.

Opgeven (Aanmelden uiterlijk 18 december 2019!) voor de maaltijd en informatie voor hulp/donatie: Elise den Engelsman – ekampman@hotmail.com – 06-15 21 4114 Petra de Vries – petradevries4@gmail.com – 06- 38 66 9771. Deelname aan de maaltijd is gratis, er staat een collectebus voor wie toch wat bij wil dragen.

Deel dit bericht: