Kleding voor gevangenen

Karlien Lodewijknieuws

De gevangenen die vastzitten in de penitentiaire inrichting in Lelystad hebben onze hulp nodig. Hulp in de vorm van kleding. Dat meldt Trudy Vester, de geestelijk verzorger die werkzaam is in deze gevangenis.

Er is specifiek behoefte aan kleding voor mannen: sportkleding, (jogging)broeken, schoenen, jassen, ondergoed en sokken.

Als diaconieën van de gezamenlijke kerken in Zeewolde houden we daarom een inzamelingsactie in samenwerking met Stichting De Basisz. Kringloopwinkel De Basisz fungeert als inzamel- en sorteerplaats en een aantal jongeren die werkzaam zijn bij De Basisz gaat de kleding bezorgen en krijgen een rondleiding in de gevangenis.

Jou willen we graag vragen voor kleding. Kleding die nog goed en bruikbaar is en die je kunt missen. Boven staat genoemd wat er precies nodig is. Het zou geweldig zijn als we zakken vol kunnen gaan bezorgen bij de gevangenis in Lelystad.

We hebben drie zaterdagen gereserveerd om de kleding te bezorgen namelijk 9, 16 en 23 maart. Je kunt de kleding in zakken doen, op de zakken vermelden PI Lelystad en deze zakken brengen bij Kringloopwinkel De Basisz op één van bovenvermelde data.

Namens de IDPZ (Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde) en natuurlijk namens de gevangenen in Lelystad willen we jou hiervoor alvast hartelijk bedanken.

Matteüs 25:36 : “Ik was naakt en u hebt Mij gekleed; Ik ben ziek geweest en u hebt Mij bezocht; Ik was in de gevangenis en u bent bij Mij gekomen”.

Deel dit bericht: