Lezing Marinus van den Berg: Eenzaamheid in alle facetten

Vorming en ToerustingactiviteitenPlaats een reactie

Marinus van de Berg is pastoraal vormingswerker, geestelijk verzorger en heeft in zijn werkzame leven vele mensen in verpleeghuizen en palliatieve centra begeleid op het gebied van ziekte, lijden, eenzaamheid en sterven.

Hij is een zeer productief schrijver van tientallen succesvolle boeken en  gedichtenbundels. Marinus is een geliefd spreker en geeft lezingen voor uiteenlopende groepen door het hele land. Over verschillende onderwerpen als eenzaamheid, sterven, rouw, overleden kinderen. In een interview zegt Marinus  “Ik hou van gewone woorden, geen theoretische verhalen, geen academische praat. Daar is behoefte aan. Er is veel verdriet, veel pijn en veel verwarring onder de mensen. Op de avonden die ik verzorg, mag dat benoemd worden. Ik hoor vaak terug dat ‘eindelijk’ alles een keer gezegd mag worden. Over die pijn en dat verdriet. Niemand hoeft te huilen, maar tegelijkertijd geldt ook dat niemand flink en sterk moet zijn. Ik creëer op die momenten kleine oasen in de samenleving. Want buiten die avonden om overheerst de leukigheid en de maakbaarheid. De maatschappij staat daar bol van. Zelfs op begrafenissen hoor je nog: ‘Het is zijn feestje’. Kom op zeg. Die opgelegde leukigheid, daar gaan mensen aan kapot.”

Op 30 oktober komt hij naar Zeewolde en zal in Open Haven spreken over ‘Eenzaamheid in alle facetten’. Hij neemt zijn toehoorders van alle leeftijden mee in het onderwerp , en geeft op een interactieve manier handreikingen  in allerlei situaties. Hoe ga ik om met mijn eigen eenzaamheid of met de eenzaamheid van de ander; hoe vind ik een luisterend oor of op welke manier kan ik een luisterend oor bieden aan iemand die kampt met eenzaamheid.  Een leerzame avond die niemand mag missen. Op woensdag 30 oktober spreekt hij in Open Haven en belicht vanuit zijn grote ervaring het thema ‘eenzaamheid’.  Aanvang 19.30 uur. Er is een boekentafel met het werk van de schrijver aanwezig.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.