Omzien naar elkaar…. coronahulp

Karlien Lodewijknieuws2 Reacties

De afgelopen dagen is er ontzettend veel gebeurd rondom het coronavirus. Met name de oudere en kwetsbare mensen in onze (kerkelijke) gemeente kunnen of durven niet meer naar buiten en hebben meer dan ooit onze hulp nodig.

Als diaconie en ZWO hebben we de afgelopen jaren (bij de Veranderdag) heel goed samengewerkt met Welzijn Zeewolde; zij de klussen, wij de ‘handjes’. Die samenwerking willen we ook nu in deze tijden van corona doorzetten.

Welzijn Zeewolde heeft deze week haar vrijwilligersplatform ‘Zeewoldevoorelkaar’ gereed gemaakt voor coronahulp. ‘Zeewoldevoorelkaar’ wil de belangrijke rol op zich nemen als het gaat om het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op één plek. Zo is de kans het grootst dat hulp gevonden wordt. Want dat is nodig! Dat betekent voor jou en mij twee dingen:

 1. VRAAG OM HULP

Geef – als gemeentelid, pastoraal bezoeker e.d. – in je eigen netwerk / je eigen straat bekendheid aan deze mogelijkheid om hulp voor een ander aan te vragen.

Dat kan digitaal via www.zeewoldevoorelkaar.nl/coronahulp of telefonisch via 036-5224655 (iedere maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur)

 1. HELP EEN ANDER

Geef jezelf op als vrijwilliger bij ‘Zeewoldevoorelkaar’ om iets te doen voor een ander.

Dat kan zijn: de hond uitlaten, een boodschap doen en andere klusjes, maar ook – als je zelf de deur niet uit kunt – via de telefoon of online contact houden met ouderen die nu geen bezoek krijgen.

Laten we juist nu in deze verwarrende tijden allemaal extra omzien naar elkaar!

Namens de diaconie, Jan van der Perk

Deel dit bericht:

2 reacties op “Omzien naar elkaar…. coronahulp”

 1. Kan ik me via deze weg aanmelden op hulp te verlenen? Of is er een andere link?

  Hartelijke groet, Willeke

 2. Hallo Willeke,
  In het bericht staat een link naar de website waar je je aan kunt melden.
  Goed dat je wilt helpen!
  Groet, Karlien Lodewijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.