Online diensten – zoeken naar de juiste weg

Karlien Lodewijknieuws2 Reacties

Langzamerhand krijgen de online diensten bij de PGZ hun vaste vorm. Het was wel even zoeken in de afgelopen weken: waar is behoefte aan bij de mensen thuis, wat is er technisch mogelijk?

Inmiddels heeft de Werkgroep Eredienst samen met beide predikanten ‘gezoomd’ en ideeën en ervaringen van de afgelopen periode uitgewisseld. Er is besloten om op de zondagochtend een heuse dienst in de kerkzaal te laten plaatsvinden. Met een heel beperkt aantal aanwezigen. In principe komen alle onderdelen uit de liturgie, zoals die doorgaans gehanteerd wordt, terug in de online dienst. Ook is er voor gekozen zoveel als mogelijk de liederen in de kerkzaal zelf te laten zingen  (i.p.v. gebruik te maken van YouTube-opnames). We proberen verder in elke dienst iemand uit de gemeente (evt. namens een groep) aan het woord te laten om iets te vertellen over zijn of haar ervaringen in deze tijd. Ook is het de bedoeling regelmatig een filmpje uit de gemeente te laten zien.
Natuurlijk is er overleg met het multimediateam, dat zich in heel korte tijd de videotechniek eigen heeft gemaakt. Zij brengen uiteindelijk de dienst bij de mensen thuis.

E.e.a. vraagt een heel andere voorbereiding, ook i.v.m. de voorgeschreven 1.50 meter in de kerkzaal.
Per dienst wordt nu een aantal gemeenteleden gevraagd, die éénstemmig zingen. Deze mensen kunnen we om privacyredenen niet al te close laten zien. We kiezen voor bekende liederen, zodat wie wil thuis ook kan meezingen. Er is orgel en/of piano, er is een ouderling van dienst en een diaken, er zijn bloemen die naderhand bij iemand worden gebracht, er is natuurlijk een predikant en uiteraard is er een technische crew. Zo nu en dan is er ook een bijzondere muzikale bijdrage. Met Pinksteren bijvoorbeeld kun je iets extra’s verwachten.

Het is fijn om reactie van je te krijgen!  Heb je suggesties, ben je betrokken bij een activiteit van de PGZ en wil je daarover iets vertellen? Dat kan in een filmpje. Je kunt dit zelf maken (max. 2 minuten), heel eenvoudig met een telefoon, vraag evt. hulp van iemand die daar handig in is. Of wil je zelf iets vertellen in een dienst? We willen graag aandacht schenken aan wat er in de gemeente leeft. Neem dan contact met ons op, of met de predikanten.

Schroom niet en laat je wensen weten. We zien je berichten graag tegemoet!
Stuur jouw ideeën/vragen naar eredienst@pgzeewolde.nl

 

Deel dit bericht:

2 reacties op “Online diensten – zoeken naar de juiste weg”

  1. Hallo Erna, via https://www.pgzeewolde.nl/live kom je op een pagina met alle specifieke informatie over de dienst van dat moment. Je kan hier de zondagsbrief lezen en je vindt de link om te luisteren of om met beeld mee te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.