Elke zondag online viering om 10.00 uur via kerkomroep

Karlien Lodewijknieuws

Alle informatie voor de online viering van 29 maart vind je hier.
=====
Het coronavirus heeft helaas ook ingrijpende invloed op ons kerkelijk leven. Juist in deze voorbereidingstijd op weg naar Pasen, met voor ons geloof zulke belangrijke diensten in het vooruitzicht, moet de kerk dicht. In deze tijd worden wij geroepen tot persoonlijke inkeer en gebed.

Zolang er geen kerkdiensten in Open Haven worden gehouden zullen ds. Elsbeth en ds. Lex  elke zondagmorgen om 10.00 uur een ‘Viering in tijden van corona’ verzorgen. Deze viering is te beluisteren via kerkomroep.nl en is daar ook op een later tijdstip terug te luisteren. Dit is uiteraard geen echte kerkdienst maar een uitzending met liederen, bijbellezingen, gesprek en gebed, toegepast op onze huidige situatie. Verschillende musici hebben hun medewerking aangeboden, en de techniek wordt verzorgd door Bertjan Hopster en Andries Mons. We hopen op deze wijze de gemeente iets te bieden dat ons geloof kan voeden en het besef van betrokkenheid bij elkaar levend te houden.

Voor komende uitzendingen kun je ons mailen met suggesties voor liederen, gebedspunten of andere dingen die je wil delen in de gemeente.  Je kunt mailen naar ds. Lex: l.boot@pgzeewolde.nl of ds. Elsbeth: elsbeth.gruteke@eo.nl. In de uitzendingen houden we uiteraard rekening met privacygevoelige informatie.

Zondagsbrief & liturgie
Er komt per online dienst een speciale pagina op de website met alle informatie voor de betreffende dienst.
Collecte
Ook tijdens de online vieringen wordt je de mogelijkheid geboden deel te nemen aan de collecten. Vooralsnog zullen we daarbij het collecterooster volgen. Zoals bij nagenoeg alles geldt, gaat ook de collecte anders dan in normale omstandigheden. Je kunt je gaven geven via de GIVT app. In de instructie die onder dit bericht staat (met een aantal links) is heel duidelijk aangegeven hoe je deze kunt installeren. Van harte aanbevolen!

Voor mensen die wel graag meedoen aan de collecte maar die de app niet willen installeren bestaat de mogelijkheid uw gaven over te maken naar de bankrekeningnummers die vermeld staan in Vaarwater. Graag met vermelding collecte.

Hoe kan ik de dienst (live) beluisteren?
Om de kerkdienst te beluisteren ga je naar de volgende website: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10679. Wanneer de pagina is geopend scroll je naar beneden tot aan de tabel met alle kerkdiensten.  Een kerkdienst die live wordt uitgezonden staat altijd bovenaan. Klik op ‘luisteren’ om de kerkdienst te beluisteren. Zorg ervoor dat het geluid van de computer of ander apparaat waarmee je de dienst luistert is ingeschakeld. Alle kerkdiensten die live worden uitgezonden zijn later terug te beluisteren.

Wat moet ik doen als de kerkdienst wegvalt?
Soms gebeurt het dat tijdens een live kerkdienst de verbinding wegvalt. Om weer verbinding te maken kun je het beste de pagina verversen. Dit kan met de F5-toets of met het ververs-icoontje van je internetprogramma / browser.

Luisteren via de radio
Op zondag is de dienst om 12.00 uur ook terug te luisteren via de radio: Lokale Omroep Zeewolde (106.4 FM).

Hulp bij storingen
Mocht het na het raadplegen van de veelgestelde vragen (https://www.kerkomroep.nl/veelgestelde-vragen/) op Kerkomroep.nl niet lukken om de kerkdienst te beluisteren dan kun je contact opnemen met Bertjan Hopster. Dit kan per telefoon 06-51728434 of per mail b.hopster@gmail.com.

Deel dit bericht: