• Sinds mei 2018 is Elsbeth Gruteke predikant van de Protestantse Gemeente Zeewolde. Van 2015 tot januari 2018 was zij predikant van de Jeruzalemkerk in Amsterdam.

  Elsbeth was, voordat zij in 2015 tot predikant werd bevestigd, werkzaam als journalist bij de NOS en de Evangelische Omroep. Na haar studie geschiedenis werkte zij ruim 20 jaar in de journalistiek. Nog altijd werkt Elsbeth 1 dag in de week voor de omroep als presentator van twee radio-programma’s.

  Elsbeth heeft van huis uit geen kerkelijke achtergrond. In haar tienerjaren kwam zij in aanraking met de God van de Bijbel. Zij voelt zich thuis in de breedte van de protestantse traditie, is bestuurslid van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland, en heeft ook affiniteit met de kloostertraditie.

  ‘God zelf zorgt voor zijn kerk, ook in Zeewolde, om daarin als predikant mee te mogen werken is een groot voorrecht,’ zegt Elsbeth.

 • Elsbeth Gruteke

  Telefoon: 06-51785459
  Twitter:
  @elsbethgruteke
  E-mail: Stuur een bericht

  Pastorale wijken:
  Centrum, Zeewolde-Noord, Horsterveld-Noord, het buitendijkse gebied, de Kruidenborg (Duifkruid) en het buitengebied met uitzondering van de Zuidlob