Startzondag 13 september: Goede buren!

Karlien Lodewijknieuws

startzondag2015b

Goede buren

Het landelijke thema van de PKN
Heb jij er al zin in? Op 13 september ontmoeten we elkaar als gemeente in Open Haven voor de startzondag van dit nieuwe seizoen. Het thema is “Goede buren” en daarmee sluiten we aan bij het landelijke thema van de Protestantse Kerk en heel veel andere gemeentes in het land. Centraal staat Lucas 10:25-37, de bekende gelijkenis van Jezus over de ‘barmhartige Samaritaan’, waarin de vraag klinkt voor wie wij een naaste en dus ook een ‘goede buur’ mogen zijn.

Binnen en buiten
Als voorbereidingscommissie zijn we al enige tijd bezig. Bij dit thema dachten we aan onze buren in de straat, maar ook aan de buurt van Open Haven waar we als gemeente samen komen. Hoe verhouden we ons als gemeente van Christus tot deze omgeving?  Daarom beginnen we deze zondag uiteraard in de kerkzaal (9.30 uur), maar verbinden ons daarna ook met andere plekken in de buurt (o.a. de Oude Bieb) en sluiten de ochtend uiteindelijk af met een korte liturgie buiten op het plein. De dienst zal weer levendig zijn, met medewerking van de cantorij en het combo en onze predikanten zullen samen voorgaan. Aan het eind is er enige aandacht voor het afscheid van Marjan Hartgers als hoofdorganist en cantor. Dit gebeurt naar de wens van Marjan op eenvoudige wijze.

Taartenbuffet en carrousel
Vanuit de kerkzaal lopen we om pakweg 10.45 uur richting koffie. Er is ook een taartenbuffet om je vingers bij af te likken. Daarna is er een keuzeprogramma waarin we met elkaar in verschillende kleinere groepen onder begeleiding van een gemeentelid het thema verder gaan uitwerken. Dat kan wandelend, luisterend naar verhalen, schilderend, in een speurtocht, mediterend, zingend, of zoals u wil. Voor kinderen is er o.a. een skelterparcours en een springkussen.

Zegen op het plein
Wat zou het mooi zijn als we uiteindelijk om 12.45 uur als gemeente een hele grote kring op het kerkplein kunnen maken, met elkaar iets kunnen delen, elkaar een zegenlied kunnen toezingen en de zegen kunnen ontvangen. Dat is dan een zegen die zich over onze hele buurt, ja over het hele dorp uitstrekt. Om zo te beseffen dat we in deze verbondenheid als gemeente in Jezus’ naam lichtend licht en zoutend zout zijn, voor alle mensen die hier in Zeewolde op onze weg komen en voor wie wij een ‘goede buur’ mogen zijn.

Kom je ook naar de Startzondag? Deel het op de evenementenpagina op Facebook!

Deel dit bericht: