Startzondag 2018: Een goed gesprek

Karlien LodewijknieuwsPlaats een reactie

Zondag 9 september om 10.00 uur is het Startzondag, de officiële start van het kerkelijk jaar. Het wordt een feestelijke viering, waarin beide predikanten voorgaan. Het landelijk gekozen thema dit jaar is: Een goed gesprek. Dit thema loopt als een rode draad door de hele viering.

Thema
Hoe voer je een gesprek over wat er ten diepste in je leeft, hoe spreek je over je geloof? In het verhaal dat in deze morgen centraal staat, de ontmoeting van Jezus met een Samaritaanse vrouw bij een bron, gaat het om die vragen. Bij de bron ontstaat een gesprek, een echt gesprek over de vraag wie je bent en waaruit je leeft. Een vraag voor de vrouw en een vraag voor Jezus, ook hij laat zich kennen. In het verhaal krijgen we handvatten aangereikt om ook met elkaar, in onze gemeente, het geloofsgesprek te gaan voeren, om echt met elkaar in gesprek te gaan. Bij de bron van ons geloof. In het verhaal uit Johannes 4 komen ons eigen jaarthema ‘leven bij de bron’ en het jaarthema van de landelijke kerk ‘het geloofsgesprek’ heel mooi bij elkaar.

Muziek
De cantorij én het combo zorgen deze morgen voor de muzikale ondersteuning. Tip: kom wat eerder. De cantorij zingt voor de dienst alvast een aantal liederen, ook om alvast te oefenen voor de gemeente. Uiteraard zullen de liederen passen bij het thema!

Voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 8 is er kindernevendienst. Er is oppas voor de allerkleinsten. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting met koffie & thee, limonade en taart! Het wordt een inspirerende zondagmorgen!

We kijken uit naar een feestelijke, gezamenlijke start van het nieuwe kerkelijk jaar. Tot dan!

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.