Stille week en Pasen 2019

Karlien LodewijknieuwsPlaats een reactie

Stille week – Avondgebeden – 19.30 uur in Open HavenIn de Stille Week zijn er op de maandag, dinsdag en woensdag (15, 16 en 17 april) avondgebeden onder leiding van een gemeentelid: Annet de Groot, Nikoline Kramer en Bart Vrieling. Op dinsdag werkt het combo-light mee. 

Witte Donderdag – 18 april – 19.30 uur – Ds. Lex
We horen vanavond over de uittocht uit Egypte, en zingen liederen van uitredding en bevrijding. We horen ook over Jezus’ laatste Pesachviering. Voor Hem is het einde voorbij en het verraad en de verloochening hangt al in de lucht. Juist in deze situatie wast hij onze voeten. Wat een genade! We zien en horen het water dat wordt uitgegoten in de schaal. Zo beseffen we: zo is Hij juist nu onze Dienaar. Daarna maken we een grote kring van de viering van het heilig Avondmaal, en horen hoe dit sacrament ten volle geworteld is in déze avond. Vanwege de tastbare en aanschouwelijke elementen is de viering van Witte Donderdag ook heel toegankelijk voor kinderen.    

Goede Vrijdag – 19 april – 19.30 uur – Ds. Elsbeth
In deze viering nemen we, na de viering van het Avondmaal aan het begin van de dienst, de rust en de tijd om stil te staan bij het lijden en sterven van onze Heer, Jezus Christus. Dat doen we door te luisteren naar het lijdensverhaal uit Johannes 18 en 19 en door bij het kruis te luisteren naar de woorden uit het Beklag Gods. Een vocaal kwartet neemt ons muzikaal mee naar het kruis. Aan het einde van de dienst doven we de Paaskaars.

Stille Zaterdag – 20 april – 9.00 uur- Stiltewandeling
Na de viering op Goede Vrijdag hebben we de kerk in stilte verlaten. Het is alsof de schepping in afwachting van Pasen de adem inhoudt. Op 20 april, Stille Zaterdag, ben je welkom om deel te nemen aan de jaarlijkse Stiltewandeling. Verzamelen bij de RCN-camping.

Stille Zaterdag – 20 april – 16.00 uur- Kind op Schoot Dienst 
We nodigen u en uw (klein)kinderen uit om het paasverhaal te beleven.
Door de kinderen bij de hand te nemen, willen we met liedjes, dans en spel het paasverhaal vertellen. Deze viering is helemaal afgestemd op de kinderen. Hoewel deze viering draait om de kinderen tot 6 jaar, zijn ook de rest van de familie van harte welkom. We vinden het fijn om na de dienst, ongeveer om 16.30, samen iets te drinken om elkaar nog even te ontmoeten.

Stille Zaterdag – 20 april – 20.00 uur – Paaschallenge
Dit spel, in de vorm van een soort escaperoom waar je als groep diverse raadsels zult tegen komen, gaat om het oplossen van een mysterie rondom de arrestatie van Jezus. Durf jij het aan? Geef je dan zo snel als mogelijk op! De PaasChallenge is in Enter, duurt een uur en is voor iedereen in de leeftijd van 12-18 jaar. Geef je op via bartvrieling@gmail.com.

Stille Zaterdag – 20 april – 21.30 uur – Paaswake – Ds. Lex & ds. Elsbeth m.m.v. Voice
In deze betekenisvolle nacht zijn we verbonden met kerken en gemeentes van over de hele wereld. We zetten de dienst voort die gisteravond zo donker is afgelopen. Deze zaterdag is het stil gebleven rond het graf van Jezus, alsof God zijn adem inhoudt. Alles lijkt te zijn afgelopen. In de hal van Open Haven brand een vuurtje.  Dat symboliseert een vuur van hoop. Want we willen blijven hopen dat dit niet het laatste is.

Pasen – Zondag 21 april – 9.00 en 11.00 uur – Ds. Elsbeth
De Heer is waarlijk opgestaan! Halleluja! In de eerste dienst klinken de opstandingsklanken van een koperensemble, aan de tweede dienst werkt de cantorij mee. We luisteren naar het verhaal van de eerste die de opgestane Heer ontmoeten; Maria van Magdala. Eerst verwart zij Jezus met de tuinman, later gaan haar ogen open en ziet zij de man die zij goed kent. We horen ook een Paasverhaal uit onze tijd, het verhaal van Pater Frans van der Lugt die 5 jaar geleden in Syrië werd vermoord. Wat heeft hij ons te zeggen. In de feestelijke dienst van 11.00 uur, wordt Isabel, dochter van Trijnet en Jurriaan van Haaren-Paulus gedoopt.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.