Voorjaarszendingsactie en solidariteitskas

Karlien LodewijknieuwsPlaats een reactie

Zoals ieder jaar vragen wij ook nu weer jouw aandacht voor de voorjaarszendingsactie. Traditiegetrouw gaat deze vergezeld van het jaarlijkse verzoek een bijdrage te geven aan de solidariteitskas.

Met jouw hulp kunnen we bijdragen aan het werk van Kerk in Actie en onze vaste projecten zoals St. Zeewolde Werelddorp, St. Hart voor Moldavie, St. Amuria, St. Bolera Palms School en St. Hart voor Moldavië. Ook konden wij dit jaar weer ingaan op incidentele hulpvragen en doneerden we voor noodhulp en wederopbouw in landen waar natuurrampen en oorlogsomstandigheden voor verschrikkelijke situaties zorgen.

De solidariteitskas is door de PKN in het leven geroepen voor steunverlening aan PKN-gemeenten, die noodzakelijk te maken kosten niet zelf kunnen financieren. Omdat veel van de kerkgemeenten steeds kleiner worden is het (soms) noodzakelijk deze gemeenten op momenten van onverwachte of grote onkosten te helpen. Je kunt hierbij denken aan de restauratie van kerkgebouwen of orgels, maar ook wordt voor noodlijdende gemeenten financiële hulp geboden m.b.t. de predikantskosten. En misschien weet je het nog wel dat onze kerk enkele jaren geleden uit genoemde kas geholpen is.

Uw bijdrage aan de voorjaarszendingsactie en  solidariteitskas wordt dan ook van harte aanbevolen.

Op 6 mei staan in de ochtend en middag ZWO–leden in de hal klaar met de enveloppen voor beide acties, gerangschikt op wijk en straat. Behalve financiële hulp willen wij je medewerking vragen om ons te helpen met de verspreiding hiervan. Vele handen maken licht werk.

Namens College van kerkrentmeesters Jaap Paulus
ZWO,  Ria Kuipers

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.