Week van Gebed 2020

Karlien LodewijknieuwsPlaats een reactie

De Week van Gebed is weer in aantocht. In 2020 vindt deze plaats van 19 tot en met 26 januari. Wereldwijd doen er honderden kerken mee aan de jaarlijkse gebedsweek, zo ook wij in Zeewolde. Het is ieder jaar weer een feest om allerlei gezindten verbindend en samenwerkend naar elkaar toe te zien groeien. De eenheid onder Christenen, als kinderen van één Vader.

Een lange gebedstraditie die teruggaat op initiatieven van ruim 150 jaar geleden. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden blijken zij onderlinge verwantschap te ervaren. Tegelijk tonen ze hun verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. Naar schatting doen in Nederland 200.000 mensen mee met het initiatief.

Het thema dit jaar is Buitengewoon vriendelijk, naar Handelingen 28.

In Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland Malta bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd. In de komende gebedsweek worden wij daarin meegenomen.

Iedere avond wordt dit onderwerp door één gemeente een stukje uitgediept en worden we als broeders en zusters bij elkaar uitgenodigd; en zo ontstaat een bemoedigend feest. Samen bezinnend en biddend.

Programma (dagelijks van 19.00 – 19.45 uur)

Maandag    20 januari:  EGZ (Kluunpad 15)
Dinsdag      21 januari:   Schuilhof
Woensdag  22 januari:  Christengemeente
Donderdag 23 januari:  Kruispunt
Vrijdag        24 januari:  Katholieke Kerk
Zaterdag     25 januari:  PGZ

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.